Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Кметът на Смолян Николай Мелемов: Живеем в прекрасен град и трябва да го покажем на всички

Ние живеем в един прекрасен град, в прекрасен район и трябва да го покажем на всички, заяви кметът на Смолян Николай Мелемов при награждаването на победителите от инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“.

Във фоайето на администрацията е подредена изложба с подбрани 70 снимки в рамки и те остават там да радват всички, които отидат в общината. 

„Като управление на община Смолян винаги сме се старали да привлечем и направим съпричастни нашите съграждани с управлението на общината. В този дух обявихме този конкурс“, посочи градоначалникът.

Той обяви, че инициативата не е приключва с награждаването. От избраните снимки предстои да се изработи календар за 2019 година с кадри от четирите сезона.

„Календарът, който ще направим със снимките, ще го подаряваме на гости в общината, но и ще го продаваме на символична цена, а със събраните пари ще помогнем на нуждаещ се“, каза Мелемов.

Жури с председател зам.-кметът Венера Аръчкова и членове – Сашо Сарандалиев – фотограф, Борис Кисьов – художник, Георги Кисьов и Сийка Табакова – служители в община Смолян, селектира снимките за изложбата и тези, които ще бъдат използвани за отпечатването на календара. За награждаването бяха поканени авторите на оценените като най-красиви кадри. 

Изпратени бяха 160 фотоса не само от жители на Смолян, а и от вътрешността на страната, които са гостували на Родопите и са запечатали това, което ги е впечатлило.

Фотосите съдържат елементи от градския пейзаж, природни дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.
Условието бе да се изпращат максимум до четири авторски снимки. 

„Да покажем красотите на общината в календар“ ни създаде доста затруднения в избора, но журито след дълги консултации избра кадрите, които ще участват в календар на община Смолян за 2019 г. Освен 25-те снимки, избрани за календара, почти 90% от всички изпратени снимки са направени в рамки и са разположени във фоайето на общината, за да може всички да ги видят“, каза председателят на журито Венера Аръчкова.

Сашо Сарандалиев отбеляза, че е бил приятно изненадан от добрата организация на фотоконкурса, но е впечатлен от броя на участниците – 44 души са отговорили на условията.

„Общината ще състави един календар, който действително ще бъде реклама на община Смолян. Това би трябвало да е кауза за всички нас. Едно от важните неща за Смолян е туризмът и това е една малка частичка от посоката, в която трябва да върви нашият град, за да бъде рекламиран и посещаван. Надявам се, че конкурсът ще стане традиционен. Това е постижение, радващо всички фотографи и любители на фотографското изкуство“, посочи Сарандалиев.

Facebook Comments