„Контракс“ ще достави компютри и обзавеждане за ГКПП Рудозем-Ксанти

Фирмата „Контракс“ АД е избрана да достави обзавеждане и компютърно оборудване за бъдещия Граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем- Ксанти. Стойността на доставката е 314 272 лева без ДДС, сочат резултатите от проведената публична процедура на областната администрация.

Поръчката е разделена на две обособени позиции, а подадените оферти са били две. На второ място е класирана Коопеация „Панда“ с оферта за 316 208 лева. 

Изпълнението на първата включва доставка на около 770 единици обзавеждане и оборудване, в това число: около 174 единици компютърно оборудване, периферни устройства и принадлежности (включващи компютърни конфигурации, монитори, компютри за работни места, шкафове за сървър, мултимедия, проекционни дъски, мултифункционални устройства, принтери, комуникационен шкаф за сървърно помещение, UPS, осигуряващ активното оборудване на АМ, баркод скенери и скенери за лични документи, индивидуални непрекъсваеми токозахранващи устройства и др.).

Предвидена е доставка и на около 596 единици различни видове обзавеждане, оборудване и принадлежности, включващи столове, плотове, шкафове, дивани, закачалки, кашпи, маси, кошчета, гардероби, рафтове, полици, стелажи, бюра, кресла, пейки, сейф, телевизор, часовник, кухненско обзавеждане, обзавеждане на санитарни помещения, количка за почистване с преса и стелажи, кушетка, масички, легло, машина за събиране на отпадъци и др.).

Изпълнението й включва също монтаж, настройване, проверка, изпитване и привеждане в пълна готовност за експлоатация и гаранционно обслужване и доставка на необходимите части и материали.

Втората обособена позиция – за доставка на технологично обзавеждане и оборудване за Граничен контролно-пропускателен пункт „Рудозем-Ксанти“, е с прогнозна стойност 16 665 лева. За нея обаче не е подадена нито една оферта и с решение на областния управител Недялко Славов е прекратена.

Тя включва доставка на около 13 единици технологично обзавеждане и оборудване – европалет, индустриален палет, нестандартни палети, шлосерски тезгях, инструментална количка, електронна везна, зарядно стартерно устройство, машина за демонтаж/монтаж на гуми, машина за баланс на гуми, бутален компресор с ресивер, количка за гуми, метален шкаф за прибори инструменти, шлосерска количка за инструменти с оборудване на количката – инструменти).