Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Корав дядо от Неделино: Изкара цяла нощ при -12 градуса и е невредим

70-годишен старец от Неделино прекара цяла нощ в планината при минусови температури. Намериха го, прибраха го, стоплиха го и се оказа невредим, става ясно от съобщение на полицията в Смолян.

Енчо Беширов бил обявен за издирване от близките му вчера по обед. Възрастният мъж е самотно живеещ, с леки психични отклонения, имало и други случаи, в които е бил издирван. За последно той бил видян на 6-ти януари, в неделя, до кръстовището в Горно Неделино, на изхода на града.

Четирима служители от местния полицейски участъка веднага се заели с издирването му, тъй като възрастният мъж е прекарал нощта на открито и при ниските температури това е опасно за живота му.

Освен личното издирване, полицейските служители осъществили връзка с кметовете на всички населени места, намиращи се в посоката, в която е забелязан изчезналият, за да проверят дали е забелязан в някое от тях.

След щателен обход на местности в посоката на движение на възрастния мъж той е намерен в местността „Шадийца“, землище на гр. Неделино, легнал на снега, премръзнал и отпаднал. Оцелял е защото цялата нощ не е лягал, а непрекъснато се е движел.

След като го прибрали в къщи, мъжът се е затоплил и е в добро здраве, невредим, съобщават от полицията.

Местността Шадийца е на над 1150 метра надморска височина.

Справка в метеорологичните данни от станцията на Рожен за Чепеларе – град на почти същата надморска височина, сочи, че в нощта на неделя срещу понеделник, в която дядото е прекарал на открито, температурата е паднала до минус 12 градуса.

Снощи температурите в Смолянско се понижиха до -18 градуса (вж. снимката).

Facebook Comments