Миле Китич ще пее на събора в Доспат идната събота

Мегазвездата в сръбския попфолк Миле Китич ще пее на събора в Доспат. Концертът му е предвиден за вечерта на 17-ти август и изявата му е разделена на две части, става ясно от програмата на мероприятието.

Сръбско-босненският изпълнител ще се появи на сцената в 21 часа и ще изпълнява любими на зрителите хитове в продължение на един час.

В 22 часа е официалното откриване на събитието с приветствие на кмета на Доспат Елин Радев, което ще бъде последвано от заря.

Когато официалната церемония завърши, Миле Китич отново ще привлече своите фенове.

Припомняме, че месеци преди Събора на чешмарите местната управа обяви анкета, в която поиска от жителите на общината да посочат кои певци искат да чуят.

„Миле Китич беше с най-много предпочитания в пуснатата по-рано анкета за избор на изпълнители за празника на община Доспат. Той обеща, че ще пее за жителите и гостите на събора. Както винаги, организаторите готвят богата и разнообразна програма“, съобщиха от отдел „Култура“ в местната администрация.

Празникът започва от петък привечер на малката сцена с оркестър „Панчо Иванов“, Николина Чакърдъкова и фолк певицата Алисия.

В събота (17-ти август) през деня на голямата сцена ще се проведе първата част от фестивала на народното творчество – с надпяване и надиграване на състави за автентичен фолклор от Смолян и съседни области.

За 12 часа е предвиден концерт на Иван Дяков, а следобедът ще продължи с надпяване и надиграване.

На малката сцена ще се изявят трио „Сопрано“, народната певица Радостина Паньова и Миле Китич.

В неделя дообед и следобед ще продължи фестивалът на народното творчество. Той ще бъде прекъснат в 12 часа с концерт на народната певица Росица Пейчева. А за 15 часа е паниран традиционният турнир по народна борба.

„Празникът на община Доспат се провежда под патронажа на кмета Елин Радев“, уточняват от местната администрация.