Младежи от Смолян посетиха Брюксел по покана на евродепутата Уручев

Представители на МГЕРБ от Смолянска област посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Владимир Уручев. В посетителката група имаше млади хора още от Варна, Враца, Добрич, Перник и Шумен.

Те се запознаха отблизо с дейността на парламента, неговата организация и начин на вземане на решения, както и с ценностите, които отстоява ЕС. Посетителите се информираха за дейността на българските евродепутати от групата на ЕНП/ГЕРБ и проведоха дискусия по актуални теми от европейския дневен ред, в т.ч. управление на миграционните потоци, Шенген, пакета „Мобилност“, борбата с двойните стандарти в ЕС и др. 

Владимир Уручев обсъди с тях темата за Западните Балкани като един от приоритетите на Българското председателство и подчерта, че зад скорошния успех в спора за името на Македония България е действала като „мощен импулс“ за достигане на съгласие с Гърция.

Уручев коментира и успехите на Българското председателство на енергийния фронт, като подчерта важността на новоприетите доклади относно Европейския енергиен съюз.

Емил Радев се спря на темата за бежанската криза в ЕС и предизвикателствата, свързани със системите за сигурност на държавите членки и управлението на външните граници на Съюза.

По време на дискусията гостите бяха приветствани и от евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов.

Андрей Новаков ги запозна с работата си по пакета „Мобилност“, който е от жизнено значение за българските транспортни компании и техните превозвачи. От своя страна Асим Адемов засегна въпроса за миграционната политика на ЕС и подчерта ролята на България в опазването на една от най-чувствителните външни граници на ЕС, тази с Турция.

Посетителите от България имаха възможност да разгледат основните забележителности на европейската столица и да се потопят в богатото й културно-историческото наследство.

Facebook Comments