Здраве

Младоженци дариха 1000 лева на детското отделение в Смолян

Младо семейство от Смолян направи дарение от 1000 лева на детското отделение в областната болница „Д-р Братан Шукеров“, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Мария и Иван Станчеви са съпруг и съпруга едва от една седмица. В поканите до своите гости младоженците ги предупредили, че средствата за цветята ще бъдат оползотворени с благотворителна цел.

„Искахме да направим нещо добро в деня на сватбения си ден, една благотворителна кауза и да дарим парички. Първоначално не знаехме за какво, но после взехме решение да е за детското отделение“, каза Мария Станчева. Съпругът ѝ Иван допълни: „Нека правим повече добро на този свят!“.

Средствата бяха дарени на началника на отделението д-р Емил Шалдъров в присъствието на д-р Даниела Дариткова, която бе на дежурство в него.

„Радвам се, че има българи, които мислят за децата ни, защото май оставихме детското здравеопазване на самотек. Рядко са, надявам се да стават все повече. Искам да благодаря и на колегите, които идват да помагат на детско отделение, защото страдаме от голяма липса на кадри и които се грижат за нашето отделение“, каза д-р Шалдъров. 

„За съжаление кадровият дефицит е особено осезаем в детското здравеопазване. Ние наистина имаме нужда от колеги, които да дойдат тук, да специализират педиатрия, защото отделението ни е акредитирано“, посочи д-р Дариткова.

Д-р Шалдъров и д-р Дариткова изказаха своите огромни благодарности на дарителите, като им пожелаха много здраве, щастлив семеен живот и благоденствие.

Още от МБАЛ Смолян:

С модерни анестезиологични апарати се сдоби МБАЛ – Смолян

Д-р Красимир Събев посрещна ученици в болницата

От първо лице: Баща ми изпадна в клинична смърт, лекари от Смолян го спасиха

 

error: Защитено Съдържание!