Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Нови правила за регистрация на МПС в Смолян

Нови правила за регистрация на моторни превозни средства въвежда Областната дирекция на МВР в Смолян.

Новата организация е с цел подобряване административното обслужване на гражданите и намаляване  на времето  за регистрация в сектор „Пътна полиция“, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

При представяне на МПС за регистрация то трябва да е с почистени VIN-номера и номер на двигателя. При необходимост, в зависимост от марката и модела на колата, тя трябва да е със свалена предпазна кора на двигателя. Желателно е автомобилите да не са натоварени с багажи.

Автомобил, който се представят за регистрация с мръсен или нечетлив номер, когато почистването му ще забави процеса на регистрация, ще бъде отстранен от колоната на чакащите, като действията по идентификацията му ще продължат след обслужването на останалите.

Регистрацията на автомобили втора употреба от всички марки, произведени преди по-малко от 5 години, ще се извършва от комисия всеки вторник и петък от 9.00 до 12.00 часа в КТП на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Смолян.
Приемането на документи за регистрация на тези автомобилите ще става не по-късно от обяд на деня, предхождащ деня на регистрацията, уточняват още от пресцентъра на полицията.

Facebook Comments