Областният Недялко Славов сдаде поста днес

С официална церемония днес областният управител на Смолян Недялко Славов сдаде поста. Негов приемник с временно назначение от служебния премиер е Момчил Караиванов – дългогодишен шеф на дирекция в областната администрация.

На събитието за раздяла със Славов присъстваха служители в областна управа, кметът на Смолян Николай Мелемов, шефове на регионални структури, нестопански организации и медии. 

Недялко Славов направи равносметка за свършеното през последните две години, откак е областен управител.

„Работихме много и постигнахме добри резултати. Лично аз съм удовлетворен от работата, която свършихме през тези две години и два месеца. Няма да изброявам всички постижения във всички сфери. Постигнахме сериозен напредък по отношение на инвестициите в региона – над 75 км изцяло рехабилитирани републикански пътища, реализация на проекти, които с години не намираха своето развитие. На територията на Смолянска област се изгражда и първият за годините на прехода язовир за питейни нужди. Всичко това е показател за една сериозна инвестиционна политика, но не са за пренебрегване и резултатите в другите сфери. В образованието резултатите потвърждават трайната тенденция учениците от област Смолян  да се представят най-добре на зрелостни изпити, да има висок прием във висши учебни заведения. В здравеопазването настъпи известно спокойствие и трайно се върви в посока към подобряване качеството на медицинските услуги. Нашият регион си остава най-спокойният, с най-висока разкриваемост на престъпления, което също е трайна тенденция. Сигурна е охраната на границата. Околната среда остава съхранена и е добър контролът върху показателите за нейното опазване. По всички показатели има стабилност, има добри постижения. Сигурен съм, че хората ще оценят по достойнство това, което направихме, и ще ни подкрепят и за в бъдеще”, обобщи Славов. 

Той благодари на институциите за доброто взаимодействие с тях и подчерта големия им принос за постигане на всички добри резултати.

Славов оцени високо професионализма и почтеността на своя приемник.

„Радвам се, че инж. Момчил Караиванов ще поеме поста, защото това гарантира приемственост във всички приоритетни сфери, тъй като по тях сме работили заедно”, каза Славов. Той изрази увереност, че в администрацията няма да има сътресения от смяната и че Караиванов ще  осигури спокойни и честни избори – „каквито винаги са били организирани в област Смолян“, посочи досегашният управител на областта. Връчи му символичния ключ на сградата и личен подарък писалка с пожелание с нея да подписва само добри неща за региона. 

Специални благодарности към Славов изрази и командирът на 101-ви Алпийски батальон подп.Димитър Кацаров. В знак на признателност за доброто сътрудничество връчи Славов почетен плакет. Подчерта, че той има принос за развитието на военното формирование, а по този начин е допринесъл и за развитието на националната сигурност на Република България.

Facebook Comments