Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Община Доспат подписа и втори договор за училището в Касъка

Втори договор – за разширение на училище „Христо Ботев“ в Касъка подписа кметът на Доспат Елин Радев. Изпълнителят, определен с обществена поръчка, е Билдинг Компани“ ЕООД – с. Дъбница. Договорът с него е на стойност 303 033 лв. без ДДС.

Фирмата трябва да изгради двуетажна пристройка на действащото училище. Новопроектираната сграда е със застроена площ 166 м2 и е разположена на калкан към съществуващата сграда. Общата й разгъната застроена площ ще е 332 кв. м. Пристройката ще е със скатен покрив и външно отводняване.

На първия етаж трябва да изградят две класни стаи, физкултурен салон, коридор, стълбищна клетка, тоалетни, в т. ч. и за хора с увреждания, помещение чистачка. На втория етаж са предвидени три класни стаи, коридор, стълбищна клетка, тоалетни, сервизно помещение и хранилище.

Заедно със старото училище общата разгъната застроена площ на училището ще стане 1067 кв. метра. В строително-монтажните дейности са заложени части архитектурна, конструкции, водна и отоплителна инсталация, електроинсталация, енергийна ефективност и др.

Възложителят е обявил, че няма за част от дейностите няма осигурено финансиране и в цялост са валидни само при осигурен финансов ресурс от общинския или републиканския бюджет. Задължително е изпълнението на СМР без прекъсване до груб строеж в периода до 10.09.2018 година. Останалите части ще се изпълняват след осигуряване на финансиране за обекта.

Първият контракт е за ремонт на сегашната сграда на училището. Изпълнителят за него е „Титан Строй Д“ ООД – Пловдив, със собственици Наско Пържанов и Дончо Хаджиев.

За действащото училище е договорено външно изолиране на стените, подмяна на врати, полагане на настилка от гранитогрес по коридор и стълбища, полагане на нова настилка в класните стаи с ламиниран паркет, шпакловане на стени и тавани, боядисване с латекс, ремонт на санитарен възел.
Първият договор е със срок 40 дни през летния период и е на стойност 119 900 лв. без ДДС.

Facebook Comments