Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Обучиха хотелиери да боравят с лични данни на туристите

Среща с хотелиери по темата за новостите по отношение защитата на личните данни бе проведена вчера по инициатива на ръководството на Областната дирекция на МВР в Смолян, съобщиха от полицията.

dav

В нея участвали около 40 хотелиери и собственици на места за подслон от цялата област и представители на общините.

В дискусията се включили директорът на ОД на МВР ст.комисар Николай Димов, комисар Иван Демирев  – началник на отдел „Охранителна полиция“, и ст.инспектор Огнян Въчков – началник на сектор „Миграция“.

Обсъдени били въпроси, свързани със защита на личните данни на гостите на хотелите и местата за подслон, обработката на лични данни, както и прилагането на изискванията на Закона за туризма за регистрация на гостите и други текущи въпроси.

Специално внимание било отделено на темата за сигурността на туристите и гостите хотелите и местата за настаняване.  В срещата участие взеха около четиридесет представители на хотелиерския бизнес и общините.

Facebook Comments