Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Онкоболно дете дари на 18-годишната Атанаска 500 лв.

9-годишно онкоболно и майка му от Смолян преведоха 500 лева от събраните за него дарения за 18-годишно момиче от Девин.

Малката Даяна Налбантова е болна от левкемия. Тя направи днес уникален жест, с който от цялото си сърце иска да помогне за Атанаска Тарашева. Момичето от Девин се лекува в турска клиника от Сарком на Юинг. 

За съдбата и битката на малкото смело момиченце медиите в Смолян писаха в края на миналата година, когато Даяна трябваше да се лекува в Пловдив, а нямаше средства за квартира до Онкодиспансера.

Семейството от Смолян е с 4 деца. Налагаше се детето да пътува за химиотерапия и други процедури в Пловдив. Родителите обаче едва свързваха двата края и не можеха да пътуват постоянно от Смолян. Майката Христина бе в неплатен отпуск. С една заплата бащата Методи Налбантов се бореше с всички сметки, а Даяна има две по-големи сестри и малко братче, които също трябваше да преживяват и да ходят на училище.

В Смолян бяха поставени 20 кутии за събиране на помощи, открита бе и банкова сметка на името на майката в помощ на лечението на Даяна Налбантова.

Детето беше много отпаднало, тъй като не ядеше, но родителите, заедно с много добри хора – дарители се пребориха и продължават да се борят.

Най-смела, разбира се, е самата Даяна. Едно малко, но смело и борбено момиче, пример за много възрастни. 

Заради химиотерапията Даянка получи афти, за които бяха нужни специални таблетки от Германия, а една опаковка струваше 120 евро.

Химиотерапията й бе поета от Здравната каса, но не изцяло. Част от лекарствата, престоят и транспортът до Пловдив осигуриха дарителите. Благодарение на добри хора се намери и достъпна квартира в Пловдив за момиченцето и майка му, за да ходят на процедури.

„Даяна вече е добре. Преборва се, а останаха дарения, които трябва да се ползват от хора в крайна нужда“, казва прекрасната й майка Христина. Семейството предало на друго болно детенце от даренията за Даянка 3000 лева, но за огромно съжаление болестта покосила момчето.

Останалите по сметката 500 лева Даянка и майка й Христина днес преведоха на Атанаска.

Близките на Атанаска са трогнати от този жест.

Желаят на семейство Налбантови щастие и радост, а на децата – сбъднати мечти, много успехи, дълъг живот и благополучие. На Даянка – да обиколи света, да бъде обичана, щастлива и винаги така чудесна.

 

Facebook Comments