От 3 континента идват за Европейската купа по ски и сноуборд

От 13 до 19 март Пампорово-Мечи чал ще приеме най-голямото фрийстайл събитиe в България и региона за осма поредна година, а акцентите в седмичната програма са четирите старта за Европейската купа по ски и сноуборд в дисциплина слоупстайл.

По традиция Pamporovo Freestyle Open е част от календара на Световната сноуборд федерация и предизвиква интереса на състезатели от цял свят. Тази година в България пристигат състезатели от 4 континента – Европа, Азия, Америка и Австралия, които освен за интригуващ награден фонд от над 10 000 лева ще се борят и за  спечелването на точки към FIS и Световния сноуборд тур.

Интересни имена, които може да се наблюдават по време на събитето, са Ерик Баушман и  Брандън Деивис, които ще пристигнат в Пампорово директно от Hafjell, Норвегия, след  участието си в X Games, финландеца Нути Ниамела, американецът Дилан Томас и други.

От българска страна са регистрирани 10 състезатели. Надеждите на родната сноуборд сцена ще са насочени към Петър Гьошарков, който се бори за завоюването на максимум точки, необходими му за спечелването на квота за Олимпийските игри в Китай през 2018. 

Друга интерсна част от програмата е първото от няколко години насам международно състезание по ски свободен стил, като  част от седмицата на фрийстайла в Пампорово.

На 16 и 17 март ще се проведат два старта с ранг Европейскате купа по ски – слупстайл, а организаторите се надяват с тях да успеят да създадат нова, добра традиция.

Финалите на Европейскта купа ще бъдат предавани пряко по Българската национална телевизия и БНТ HD на 13/14 март –  сноуборд и 16/17 март –  ски, съответно от 12:30 и 14:30 часа.

Освен състезателната част организаторите подготвят цяла седмица с различни съпътстващи събития, като първия Banked Slalom в България (15.03.2017 – Ски зона Мечи Чал), различни тематични вечери, богата парти и музикална програма, в които ще могат свободно да се включат всички гости на събитието.

Pamporovo Freestyle Open 2017 се провежда със специалната подкрепата на Пампорово АД, CSIF, Българо Американска Кредитна Банка, Monster Energy, Port Bulgaria West, магазини Контрабанда и други.

Facebook Comments