С оставки са 4-ма шефове на комисии в ОбС – Девин

Четирима шефове на комисии в Общинския съвет на Девин са подали оставки и на тяхно място са избрани представители на ГЕРБ, научи Plamak.bg.

Комисията по бюджет, финанси, еврофондове и програми от началото на мандата през 2015 г. е ръководена от Невен Устов – съветник от ДПС. На негово място е избрана Венета Тодорова.

Юлиян Семчев е ръководил комисията по устройство на територията, общинска собственост, селско и горско стопанство. На негово място е избран Свилен Виденов. Той е писал в мотивите на оставката си, че напуска поради лични и семейни причини. Семчел е избран за съветник с листата на коалиция „Обединение за Девин“.

Комисията по образование, младежки дейности, спорт, туризъм и култура е била председателствана от Дияна Чаушева, в момента кандидат-депутат от БСП. На нейно място вече е Христина Димитрова.

Комисията по здравеопазване, социална политика и екология е била с председател Наташа Василева, която сега е кандидат-депутат от ДПС. На нейно място е избран Владимир Митев.

Според запознати причината, поради която напускат представителите на БСП и ДПС, е, че съветниците от ГЕРБ отказали да подкрепят искането за референдум по въпроси за минералната вода в Беденски бани и пещерата „Дяволско гърло“ в Триград.

Facebook Comments