Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Отличие за качество на проект по „Еразъм+“ получи Златоград

Отличие за качествен проект по европейската програма „Еразъм+“ получи община Златоград от Центъра за развитие на човешките ресурси.

От 271 проекта бяха отличени 40. За догодина Европейската комисия ще отпусне над 39 млн. евро за проекти по тази програма, като бюджетът й е увеличен със 7% спрямо настоящата година.

В приветствията си двамата заместник министри – на образованието и на външните работи, подчертаха изключителната значимост на програмата. Те я определят като най-голямата, най-популярната и най-ефективната програма на ЕК в областта на образованието, обучението, младежта и спорта.

Община Златоград получи високата оценка за качество на проекта „Надграждане на компетентностите и квалификацията на специалисти по палиативни грижи чрез създаването на ECVET обучителен портал и инструмент за самооценка на компетентностите на Европейско ниво“. 

Изпълнението му започна през 2017 г. Община Златоград е координатор, а партньори по него са държавите Литва, Кипър, Белгия,Унгария и Турция.

С дейностите по него се цели повишаване осведомеността в страните партньори относно компетенциите и стандартите в предоставянето на палиативни грижи, както и намаляване на социалната и икономическата тежест за семействата на страдащите пациенти.

Наградата на общинаЗлатоград бе връчена на заместник-кмета Елмира Угорлиева-Пехливанова и председателя на Общинския съвет Емилия Кръстева.

 

Facebook Comments