Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Петима кандидати да правят обходния път на Рудозем

Четири фирми и едно обединение са подали оферти да изградят обходния път на Рудозем и виадукт. Обектите са от особено голям интерес за родопчани, защото през тях ще се пътува към бъдещия ГКПП Рудозем – Ксанти.

Поръчката е инженерингова – за проектиране и строителство, разделена е на две обособени позиции. Първата е с прогнозна стойност 4,7 млн. лв. без ДДС и включва реконструкция и изграждане на два участъка от по 2 600 метра. За нея са кандидатствали фирмите „Галчев инженеринг“, „ИСА 2000“ ЕООД, „Пътища Пловдив“ АД и ДЗЗД „Път II-86 Рудозем“ (Пътстроиинженеринг Кърджали; Пътища АД; БКС Горна Оряховица).

За проектиране и изграждане на виадукт с дължина 200 метра, ширина 11,50 метра и 13 отвора, обявен с пределна цена близо 1,7 млн. лв., оферти са подали „ИСА 2000“ и „Агромах“ ООД.

За този обект в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) бе постъпила уникална по съдържание жалба. Джебелският предприемач Хакан Ахмед – собственик на фирма „Х Де Комерс“, която не е сред кандидатите и не би била допустим да се състезава за строителен обект от такава категория, бе протестирала срещу „тенденциозно“ и „дискриминационно“ определен голям габарит и дължина на пътя.

КЗК постанови отказ да образува производство по жалбата, но на практика тя забави важната за родопчани поръчка с близо два месеца.

Автор: Анита Чолакова, Actualno.com

Facebook Comments