Петима ранени след като рускиня се натресе в насрещното и удари кола

Петима души са ранени след като рускиня изтърва пътя и се натресе в насрещното близо до Златоград, става ясно от съобщение на полицията.

Снощи, около  20,30 часа, преди да влезе в Златоград, кърджалийска кола „Сеат Ибиза“, управлявана от руска гражданка с инициали И. К., навлиза в насрещното движение и се удря във „Фолксваген Пасат“. Причина за катастрофата е с несъобразена скорост спрямо релефа и състоянието на пътя.

Всички участници в инцидента са с наранявания, без опасност за живота. 53-годишната рускиня получила контузия на таза, освободена е за домашно лечение.

От Фолксвагена са ранени водачът, който е с контузия на гръден кош, 38-годишна жена от златоградското село Долен е с контузия на черепа, 41-годишна жена от кирковското село Бенковски е със счупена гръдна кост, настанена за лечение в МБАЛ-Златоград, и 42-годишна жена от Бенковски е с повърхностна рана на долна челюст.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Златоград. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Facebook Comments