Пиян до козирката качи невръстните си деца и катастрофира

Пиян до козирката и без книжка качи двете си невръстни деца и в уплахата си при среща с патрулна кола катастрофира, обръщайки автомобила по таван, съобщиха от полицията в Смолян.

Злополучният инцидент се случил в петък пообед по пътя Смолян – Асеновград, близо до село Хвойна.

26-годишният водач Зарко Блатев от село Малка Арда, община Баните карал двете си деца – момче на три и момиче на две години, с алкохолна концентрация от 2,61 промила.

При разминаване с полицейски автомобил опияненият шофьор се уплашил и изпуснал контрола над возилото. Колата „Рено Меган“ се преобърнала по таван и за щастие всички са невредими. Оказало се, че Зарко Блатев е и неправоспособен водач, вече осъждан за каране в пияно състояние.

Преди шест години същият човек се прибирал от Пловдив през Лъки с камион на хасковска фирма, като той бил пътник в него. В района на село Давидково шофьорът му дал да покара. Разменили местата си и Зарко застанал зад волана на тежкотоварния автомобил. Скоро обаче се разминали с полицейска патрулка. Блатев се сетил, че полицаите са го забелязали, а той е неправоспособен. Притеснил се, защото вече имал четири наказания, спрял камиона и побягнал в гората.

Изминал няколко километра пеша, слязъл на шосето, хванал на стоп кола и отишъл до село Оряховец, където полицаите го чакали.

Дотогава Блатев имал две наказания за каране без книжка, едно за шофиране под въздействието на алхохол, имал и присъда за кражба.