Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

По график ще се минава през срутището между Смолян и Мадан

През срутището на пътя между Мадан и Смолян ще се минава по график. Това реши 17-членна работна група от експерти днес, ръководена от проф. д-р Стефчо Стойнев и с участието на инж. Михаил Рашков – шеф на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

Всички моторни превозни средства през блокирания от месец март насам участък ще се пропускат сутрин от 6,30 до 9 часа, на обед от 12 до 13 часа и следобед от 16,30 до 18,30 часа. Решението влиза в сила в 16 часа на 16-ти септември.

През участъка ще се преминава с ограничение на скоростта 20 километра в час.

Извън тези часове автомобилите ще ползват обходния маршрут през Влахово.

Докато се пропускат автомобилите ще е забранено извършването на строителни работи.

Решено е до 15-ти септември в зоната на първия участък от срутището да се изгради контрафорс (защитна стена) от скални блокове, които да бъдат споени с бетон на височина от 2 до 3 метра.

Ангажимент на община Смолян е да осигури геолог, който ежедневно да наблюдава състоянието на скалния масив и да изготвя доклади.

До 27-ми септември пък трябва да се направи защита и укрепване на откоса със стоманени профили по предложение и решение на проектанта.

За това се споразумяха участниците от всички институции, фирми и консултанти: АПИ, Областно пътно управление – Смолян, област Смолян, община Смолян, представители на проектантския екип в извършването на инженерно-геоложки проучвания, на „ВиК“, ЕСО, „Електроразпределение ЮГ“, ДГС, ЮЦДП, „Трейс груп Холд“ АД, „Геоконструкт“ ЕООД, „Инфра кепитъл“ ЕООД.

Facebook Comments