Помогнете на Атанаска от Девин! Благотворителен базар за нея отварят от 1 до 3 юни в Смолян

Постоянен благотворителен базар отваря за три дни – от 1 до 3 юни, на стария център в Смолян. Той е с единствената цел – да се съберат средства в помощ на 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин.

Младото момиче не успя да се порадва на абитуриентски бал, защото в момента е в клиника, бореща се с жестоката болест Сарком на Юинг. Инициативен комитет с подкрепата на община Смолян, община Девин и община Пловдив организира поредица от благотворителни инициативи.

Към тях се присъединяват хора с големи сърца, като София Данина от Смолян. Тя, по собствена инициатива, и със съдействието на собственичката на хранителен магазин Недка Калнинска от Смолян е поставила кутия за дарения.

Кутията беше отворена пред комисия в състав: Петя Гайдарова – журналист, Величка Петкова – журналист, Сафия Данина – инициатор за поставяне на кутията. Събраните средства са точно 199.45 лв. Парите ще бъдат преведени по сметката на бащата на Атанаска, от която се разплащат всички задължения към клиниката.

Още 162 лева и 75 стотинки, събрани от благотворителна кутия, поставена от Инициативния комитет по време на честването на 24 май в театъра на Смолян, вече са преведени по същата сметка.

В помощ на Атанаска в Пловдив се организира голям благотворителен концерт. Концертът се дарява от музикална компания „Пайнер”, а негов организатор е Импресарска агенция VN.

Благотворителният концерт в Пловдив ще се състои на 8 юни от 19 часа в Драматичен театър – Пловдив. „С голям концерт всички ние заставаме зад каузата – да помогнем на Атанаска”, казват звездите на „Пайнер“.
Участие в концерта ще вземат: АЙШЕНУР, АНГЕЛИНА, ВАНЯ ВЪЛКОВА, ДЕСИСЛАВА СТАНЕВА, СЕВДЖАН РАМАДАН, ЕКСТРА НИНА, ВЕСИ ПАШАЛИЕВА, МИЛЕНА КОСТОВА, КАРЛОС, КАЛИНА И НЕВЕНА, ФОРМАЦИЯ „ПАСКАЛЕВ“ – ПЛОВДИВ, ОРХАН МУРАД, ОРКЕСТЪР „НАЗДРАВИЦА“, ТАНЦОВА КЛУБ “АНТЕРИЯ” – ПЛОВДИВ.

Благотворителните инициативи продължават с концерт, който е предвиден за 17 юни в Девин.

Всички заедно можем да помогнем на 18-годишната Атанаска да се пребори с болестта!

Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447

Експрес банк

Титуляр: Альоша Тарашев-баща.

Семейството на Атанаска благодари за всеки жест!

Facebook Comments