Посланиците на Белгия и Италия посетиха Девин

Посланикът на Белгия Франсоа Бонтан  и посланикът на Италия Стефано Балди посетиха Девин и разговаряха с кмета на общината Здравко Иванов.

„За мен и местната власт е чест да ни гостувате и да Ви приветствам с добре дошли в нашия град. Радвам се, че поводът за вашето гостуване е продължаване на едно добро сътрудничество, започнало преди и се надявам да продължи още по-здраво и дълготрайно за просперитета на Девин и нашата община“, заявил градоначалникът, цитиран от пресцентъра на общината.

Пред гостите си той представил своите приоритети в управлението – подобряване на административното обслужване, като най- важното звено в комуникацията с хората и драстично подобряване на инфраструктурата на града и общината.

„Защото инфраструктурата е огледалото на нашата визия: пътища, улици, площади, екопътеки, велоалеи, за което ще разчитаме и на подкрепата на посланиците – Франсоа Бонтан – за Кралство Белгия, и Стефано Балди – за Италия. Популяризирането на града ни и извън пределите на страна е ключов момент. Това ще привлече и нови инвеститори!“, изтъкнал кметът.

В срещата с двамата посланика участвал и Томас Кренбауер – главен изпълнителен директор на компанията за бутилиране на вода „Девин“ ЕАД, на когото кметът връчил почетен плакет за дългогодишните усилия на компанията „в опазването на водните ресурси на региона, както и развитието на град Девин в икономически и социален план“.

Това е първата среща с представителите на белгийския бизнес от встъпването в длъжност на Иванов през есента на 2019 г.

Разговорът проследи приоритетите на общината през следващите месеци, както и инвестиционни планове, развитието на региона и плановете за бъдещо сътрудничество и подкрепа между бизнеса и местната власт.

„От март 2017 г. „Девин“ ЕАД е част от белгийската група Spadel – семейна компания, специализирана в производството на бутилирана вода. Те са пазарен лидер в Бенелюкс и със силни пазарни позиции в Франция. „Девин“ ЕАД е еквивалент на белгийската компания в България по отношение на пазарен дял и е инвестирала значително в икономиката на страната, както и в същото време усърдно спазва българското и европейското законодателството. Компанията работи по най- високите международни стандарти, за да гарантира на своите клиенти високо качество и безопасност на продуктите. Тя е отличен пример за българска компания с европейско мислене в управлението на бизнеса“, казал посланикът на Белгия Франсоа Бонтан.

По думите на Кребауер да си лидер на пазара на бутилирана вода означава преди всичко отговорност.

„Продължаваме да инвестираме както в завода и производството, така и в икономическия просперитет на региона. Гордея се, че всеобхватната ни програма за корпоративна социална отговорност е чудесен израз на това как дългосрочният ни ангажимент към местната общност е вплетен в бизнес стратегията ни. Най-скорошният пример е инициативата, която предприехме с ПГЕ „А.Попов“ в град Девин и партньори, за обучение на следващото поколение техници по автоматизацията. Програмата вече се радва на голяма обществена подкрепа и се надявам, че сме успешни в общата ни мисия да задържим младите м града, като им  създадем кариерни възможности“, са думи на шефа на бутилиращата компания.

Facebook Comments