Позиция на областните структури на ПП ГЕРБ – Смолян

Ние, членовете и симпатизантите на ПП ГЕРБ от област Смолян, категорично се противопоставяме и остро осъждаме действията на протестиращите пред  БНТ, които накърниха достойнството на народния представител и председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Д-р Дариткова е уважаван български лекар и политик, който не заслужава такова отношение от страна на събралите се протестиращи граждани и сдружения, подкрепяни от олигархични кръгове. Тя е стойностен, почтен и всеотдаен човек, помогнал на много нуждаещи се от помощ хора. Притежава изключителна политическа компетентност, а с диалогичността си успява да постигне обединение на политическите сили в Народното събрание. Не на последно място тя е майка и жена, достойна за уважение и почит, а не да бъде нагрубявана и опозорявана.

Очакваме и позиция на Българската национална телевизия по повод този позорен акт, който се осъществи пред нейните врати. 

Протестите започнаха спонтанно, но с безпрецедентния унизителен акт спрямо д-р Дариткова снощи показаха уродлив характер. Доказаха, че всъщност тяхната цел е не да постигнат ред в държавата, а да я дестабилизират и разрушат държавността из основи. Тази цел е подчинена на неутолимата жажда за власт на неколцина провалили се в миналото политици, които нямат ясна визия за бъдещето на държавата, а единствено за себе си, сеейки хаос и безредие. 

Мерзкото и оскърбително отношение на облечени в дрехата „протестиращи“ трябва да бъде категорично порицано от цялото ни общество. Пациентите на д-р Даниела Дариткова в провинцията са изключително разтревожени за нея чисто човешки.

Като нейни съграждани и симпатизанти, съмишленици и приятели, заставаме плътно до нея и изцяло подкрепяме стремежа й към единство и диалог в името на една по-демократична България.  Убедени сме, че не улицата ще разреши проблемите в страната ни, а цивилизовани разговори и преговори в неин интерес. 

Осъждаме остро случилото се пред сградата на БНТ и искаме да бъде потърсена отговорност на провокаторите, които нарушиха демократичните права на един български народен избраник.

25 юли 2020 г.