Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Правителството даде на община Мадан право да строи паркинг върху реката

Безвъзмездно безсрочно право на строеж в полза на община Мадан бе учредено с решение на Министерския съвет върху част от имот – публична държавна собственост.

Имотът с площ 34,42 кв. м се намира в гр. Мадан и е част от Малка река, протичаща в съседство на общинската болница.

С покриване на част от речното корито общината ще може да изпълни обект „Паркинг към Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Константин Чилов“ – гр. Мадан“. Той е част от проект „Изграждане на градска градина с кътове за отдих, площи с декоративно озеленяване и паркинг“.

С реализирането на проекта, който е в интерес на общините Мадан, Златоград, Рудозем и други съседни, ще се осигурят места за паркиране на служебни автомобили и автомобили на пациенти, посещаващи здравното заведение, ще се подсигурят по-добри условия за пациентите и хора с увреждания, сочи пресслужбата на МС. 

От паркинга ще може да се осъществява връзка и с двора на болницата, който ще бъде ползван от автомобилите на спешната помощ или като авариен изход. Тротоарът от страната на болницата ще преминава в рампа за директен достъп до двора на здравното заведение, като ще се обособят две зони, даващи възможност за сядане, разходка и отдих на пациентите и посетителите в зелена и природосъобразна среда.

През август месец т. г. с правителствено постановление на община Мадан бе отпусната сумата от 1 030 000 лв. Предназначението им е с тях да се изпълни първият етап от проекта за градска градина с кътове за отдих, площи с декоративно озеленяване и паркинг към МБАЛ .

Идеята на местната администрация е трайно да се реши проблемът с паркирането на МПС-та в града, с който хората се сблъскват ежедневно. Проектът включва покриване на речното пространство над р. Малка река, започващо от моста при МБАЛ “ Проф. Д-р К.Чилов“ – посока сградата на РПБЗН – Мадан, изграждането на 95 паркоместа, облагородяване на парковото пространство пред общинската болница, изграждане на ефективно осветление и др.

Facebook Comments