Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Правят бент на река Неделинска и спортна площадка в Старцево

Безвъзмездно безсрочно право на строеж върху част от имот предостави правителството на община Златоград. Теренът е публична държавна собственост, предназначен за изграждане на бент на река Неделинска.

Отреденият за застрояване терен е с площ 229 кв. м. Съоръжението цели предотвратяване на бъдещото провокиране на мостовите конструкции и намаляване на ерозионните процеси по нейните брегове
С постановление на Министерския съвет от седмица по-рано бяха осигурени 374 076 лв. за изграждане на многофункционална спортна площадка в Старцево. Площадката ще се ползва за баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички, хокей на трева, хандбал и тенис на корт. Ще се обособят също площадка за фитнес на открито и детска площадка.
Работният проект предвижда изграждане на център с комбинирано игрище, който представлява игрално поле с размери 20/40 метра, оградено от четирите страни с осигурителни ивици от по 2 и 1 метра. С тях площадката става 22 на 44 метра.
Настилката ще бъде от изкуствена трева върху съществуващата асфалтово-бетонова настилка.
Спортната площадка ще бъде оградена с ограда – метална мрежа с PVC покритие върху метални колове с височина 6 м. За трибуни ще се използват съществуващи бетонови седалки, като върху тях ще се монтират дървени пейки. Предвидени са два подхода към центъра на комбинираното игрище от север и от запад.
Проектното предложение предвижда изграждането и на осветителна инсталация, която ще се изпълни с LED прожектори.
Основната цел на проекта е да даде възможност на много деца и подрастващи да общуват повече помежду си, да спортуват активно и да прекарват пълноценно свободното си време.

Facebook Comments