Премиерът Борисов и министър Павлова идват за новия обход на Смолян

Утре – на 20 декември, новият близо 4-километров участък от обходния път на Смолян ще бъде пуснат за движение.  На събитието се очаква да присъстват премиерът в оставка Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Официалната церемония ще се състои при кръговото кръстовище до „Бункера“ в смолянския квартал Райково.

Строителството на Главната пътна комуникация започна през месец септември 2016 г. Обектът бе размразен по настояване на областния управител Недялко Славов и кметът на Смолян Николай Мелемов. Участъкът е с по две ленти в двете посоки.

Изпълненият участък е с обща дължина 3,4 км., но съоръженията са с висока сложност – тунел, мостове, кръгови кръстовища. Изградени са над десет подпорни, укрепителни и облицовъчни стени.

Размразяването на главната пътна комуникация започна с решение на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” от месец ноември 2015 г. Обектът е включен в обхвата на лот 14, който се финансира по програма „Транзитни пътища V“ със средства от държавен инвестиционен заем. Стойността на строително-монтажните работи е 13 859 274 евро.

Възложител на обекта е  Агенция „Пътна инфраструктура”, а изпълнител – „ИСА 2000” ЕООД – София. Строителният надзор е ангажимент на софийската фирма „Пътинвестинженеринг” АД.

Снимки: Архив „Пламък.бг“

Facebook Comments