Събрани са 10 770 лв. от календари за лечението на Радина и Денислав

С радост ви съобщаваме, че събраната сума от продажбата на календари за лечението на Радина и Денислав е 10 770 лв., съобщи във фейсбук-профила си кметът на Смолян Николай Мелемов.

Семействата на болните деца заминаха за клиниката в Истанбул на 6 януари, където започна първият курс на лечението им.

8-месечният Денислав Сираков страда от хидроцефалия, а 10-месечната Радина Колаклиева е с микроцефалия. Лечението им в Турция е непосилно за семействата, а съдбата им трогна стотици. Дарения са направени както от хора, така и от фирми, учреждения, служители на държавни институции и българи в чужбина.

Кметът благдари на всички, които са отделили средства за каузата и на тези, които се включиха в разпространението на календарите: магазини за сувенири „Мария“, Магазини за GSM аксесоари „Rtel“ и “ Smobile“, двете книжарници в Райково, „Елкорект Кокаров“ ЕООД, Застрахователен брокер „Балкан“, Студио за красота „Кукла“, Халоцентър „Афродита“, хранителен магазин в с. Елховец „Боги ММ“, кметство Смилян. А също така на доброволците, които събраха 600 лева, на всички заводи и цехове, които закупиха календари за служителите си.

„В най-скоро време парите ще бъдат дарени на двете семейства. Радваме се, че инициативата на община Смолян не просто показва красотата на Родопите, но и подпомага добри каузи“, пише още Мелемов.

Facebook Comments