Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Само 2 фирми с оферти за топъл обяд в Чепеларе, прекратиха поръчката

Само две фирми подадоха оферти за приготвяне и доставка на топъл обяд в община Чепеларе. Това наложи администрацията да прекрати процедурата.

„Досега даваме топъл обяд на около 80 човека. С тази поръчка искахме да увеличим с около 500 броя на потребителите. През юли месец обявихме поръчка за кетъринг и отправихме покани до три фирми. Едната от тях обаче не подаде оферта. Съгласно условията на Закона за обществените поръчки процедурата се прекратява, ако са подадени по-малко от три предложения“, разясни кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

От поканените – „Детокс 24“ ЕООД – Хасково,, сдружение „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ – Пловдив, и „Партнерс“ ООД – Смолян, само първите две са подали оферти.

Кметицата посочи, че днес ще изпратят нови покани до три фирми, за да финализират процедурата, а забавянето щяло да е за около 15-20 дни.

„През март месец имахме среща с жители от селата, които се интересуваха от тази услуга. Чували са, че в други села се възползват. Аз няколко пъти бях правила запитване до експертите от социалното министерство и разбрахме, че наистина по-голям брой хора могат да се възползват. Направихме обявление и в рамките на три месеца бяха подадени близо 600 искания. Получихме потвърждение от дирекция „Социално подпомагане“ в Смолян, че около 500 човека могат да получават топъл обяд. И тъй като обаче за изхранването на тези хора, които са в селата, няма как да се справим с кухнята, която разполагаме, трябва да се използва фирма за кетъринг. Изискванията в тази случай са доста по-завишени – за капацитет на кухнята, за транспортни средства и т.н.“, каза Чакърова.

След избора на фирма за кетъринг топлата храна ще бъде доставена и до нуждаещите се жители на селата, не само в града.

Услугата е на стойност 380 952 лв. без ДДС. Обезпечена е финансово от програма „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ към Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по договор между община Чепеларе и Агенцията за социално подпомагане.

Facebook Comments