Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Саниран блок в Девин с награда за красота, ще облагородяват пространството наоколо

Парична награда на стойност 1500 лева получи санираният жилищен блок К-1 в Девин от фотоконкурса „Покажи санирания блок – ще има щедри награди и за съседите“. Той бе обявен от в-к „24 часа“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Блок в Бургас спечели първа награда от 6000 лева, втора награда е за блок в Пазарджик, а третата е поделена между два блока – в Девин и Благоевград.

Авторитетно жури начело с доц. д-р инж. Борис Цанков – зам. – ректор на УАСГ, Христо Христов – началник- отдел „Финансово управление“ към дирекция „Жилищна политика“ на МРРБ, арх. Цветомир Ценков и Николай Николов, зам.-председател на Камарата на строителите в България, определиха след оспорван дебат победителите във фотоконкурса.

Инициативата на в-к „24 часа“ е подкрепена от МРРБ с осигурения от него награден фонд 13 000 лева. Парите ще се харчат целево – единствено за облагородяване на околоблоковото пространство на санирания блок.

Живущите в него имат за задача да решат от какво имат нужда – красива беседка, барбекю, детска площадка или друга красива придобивка до блока.

„Вече официално мога да съобщя, че парите са в моите ръце ! Пари от наградата на която нашият саниран блок в град Девин участва в надпреварата за голямата награда но за съжаление се класирахме на трето(3)место и наградата беше разделена с друг град и с друг блок разделихме по-1500 лева. За което сме благодарни и на малкото за да подобрим нещо около блоковете пространство. Ще направим събрание и ще решим какво да направим за да ни е по-красиво и по-уютно на живущите от блок К-1! Благодаря на комисията която реши, че нашият блок е един от най-хубавите санирани блокове в цяла България ! Благодаря от името на съседите които страшно много се радват за финансовата придобивка ! БЛАГОДАРЯ!“ – написа във Фейсбук девинчанката Радка Видева.

Facebook Comments