Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Шефове на ОбС искат в общините да има комисии за борба с наркотиците

Шефове на общински съвети от област Смолян искат във всяка община да се създадат комисии за борба с наркотичните зависимости. Това стана ясно днес при проведената помежду им среща в Пампорово.

Във форума взе участие и областният управител Недялко Славов. По думите му най-добрият гарант за добро участие в изборите е обемът на свършената от тях работа.

„Обсъдени бяха оперативни въпроси, касаещи взаимоотношенията между общинските съвети и областния управител. Сред коментираните теми бяха ВиК-асоциациите, разпореждането с общинска собственост, контролът по изпълнение на решенията, взети от общинските съвети“, съобщи председателят на Общинския съвет в Златоград Емилия Кръстева.

Следващата тема е била за засилване работата на общините срещу употребата на наркотични вещества.

„Обсъдена бе идеята за създаване на комисии във всяка община на Смолянска област за борба с наркотичните вещества и зависимости като те ще бъдат в постоянна координация с областния съвет по наркотични вещества и зависимости. Дадена е идея всеки психолог или лекар в област Смолян с доброволен труд да заснеме видеоклип за борба с наркотичните зависимости, който да бъде разпространен във всички общини. Идеята беше приета много добре. Най-важното е, че не касае влагане на средства. Тя цели да активира всички институции, които имат отношение по проблема, да реагират адекватно. Всички знаят, че полицията особено много засили дейността си в това отношение. Темата изглежда изтъркана, но проблемът си е налице“, посочи Кръстева.

Facebook Comments