Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Служители на РЗИ от Смолян ще протестират символично

Служители на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)  в Смолян утре ще протестират символично. Те ще закачат на реверите си лентичка „Протест“.

Поводът за протеста, провеждащ се и в други райони на страната, са замразените от близо 10 години заплати на работещите в системата на РЗИ. Здравните специалисти искат промяна и настояват за достойно заплащане на труда и да не се омаловажава работата в областта на профилактиката.

От здравното министерство има обещание те да получат с мартенските заплати 17% увеличение, считано от януари тази година.

Според работещи в РЗИ – Смолян, обаче обещаното увеличение няма как да се случи, защото по действащата наредба до 15% може да получат служителите с оценка единица, до 10% може да получат служителите с оценка 2,  а до 5% – с оценка 3. „В Смолян от години няма хора с оценка 1“, сочат те. А половината от работещите в системата били с минимални работни заплати – това са хора с образование и стаж.

Facebook Comments