Smolyan Race помага на парализиран от катастрофа младеж

Автомобилно шоу в подкрепа на парализирано след катастрофа 24-годишен младеж готвят в Смолян. То ще се проведе с подкрепата на община Смолян и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Зрелищното представление Smolyan Race се провежда от няколко години и е винаги е насочено към благотворителна кауза.

Инициативата за предстоящото му издание, планирано за 5-ти и 6-ти октомври, е в подкрепа на 24-годишния Алкан Челеби, за да проходи отново.

На 7 май 2015 г. животът му се преобръща след тежка автомобилна катастрофа. Последиците от инцидента са обездвижване на краката. Лекари в Турция дават шанс на младежа да проходи отново. За поредицата от операции, които обаче трябва да претърпи, са необходими 50 000 лв. – сума, непосилна за семейството му.

Организаторите на автомобилното шоу от „Авто мото клуб“ – Смолян, решават да подпомогнат лечението му с парите, които ще се събират от таксите за състезанието и от кутията за дарения.

Състезанието ще се проведе в три дисциплини – италианско преследване в затворен маршрут, дрифт и драг.

За тези които няма да имат възможност да посетят събитието или искат директно да помогнат, могат да направят това по банковата сметка за набиране на средства за Алкан с IBAN: BG46 STSA 9300 0021 7516 09 (в лева)

За допълнителна информация: GSM: 0878761846 и 0876080992. На тези телефони отговарят майка му и сестра му.

Facebook Comments