Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Таня Марева и Йорданка Вълчева с почетен знак „Златен век“

Таня Марева

Директорът на Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян Таня Марева бе наградена с почетен знак „Златен век“ – звезда и грамота. Тя получи високото отличие на Министерството на културата за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност.

Йорданка Вълчева – зам.-директор на Регионалната библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян, получи „Златен век“ – златен печат на Цар Симеон Велики  и грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Преди дни Йорданка Вълчева бе обявена за библиотекар на годината. Наградата й бе връчена от зам.-министъра на културата Амелия Гешева.
Момент от награждаването на Йорданка Вълчева за библиотекар на годината.
С грамота за принос към българската култура е награден Костадин Джурджев – ръководител на фолклорен ансамбъл при народно читалище „Ал. Константинов 1880“ в чепеларското село Павелско.

Наградите бяха връчени днес от министъра на културата Боил Банов. А поводът е наближаващият празник 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Церемонията започна с минута мълчание в памет на голямата оперна певица Христина Ангелакова.

„Културата в тази страна е движеща сила, развива се и продължава да ражда велики умове и таланти“, заяви министърът на културата Боил Банов

„В навечерието сме на най-българския празник, най-големия празник. Отново Министерството на културата ще връчи „Златен век” на много наши бележити хора на културата, на изкуствата, отново ще покажем, че сме тук, че ни има, че културата в тази страна е движеща сила и се развива и продължава да ражда велики умове и велики таланти”, изтъкна министър Банов, преди да пристъпи към връчването на първите отличия.

Те бяха в категорията „Златен век – огърлие” и грамота и отидоха при режисьора Асен Шопов, диригента акад. Валентин Бобевски, поета и публицист Петър Андасаров, режисьора проф. Светозар Донев и балерината доц. Калина Богоева.

Facebook Comments