Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Търсят кой да построи 35 жилища за бедни в Смолян

Обществена поръчка за избор на строител, който да изгради 35 жилища за бедни, обяви кметът на Смолян Николай Мелемов днес.

Имотът, върху който ще се построят апартаментите за социално слаби, се намира до бившия тубдиспансер в кв. Невястата. Разгънатата му застроена площ ще е 2027,70 кв. м.

В терена има две едноетажни сгради. Едната е за котелно помещение, а другата – за съхранение на цистерни с гориво, които ще бъдат премахнати.

Жилищната сграда трябва да бъде 5-етажна. Помещенията е планирано да бъдат минимум 2,6 метра високи, застроената площ – до 500 кв. м.

Трябва да се изградят 35 броя социални жилища, като се спазва следното разпределение: 11 жилища за един човек, 6 жилища – за двама, 11 жилища – за трима, 4 жилища – за четирима, и 3 жилища за хора с увреждания.

Прогнозната стойност на обекта е  1 389 300 лв. без ДДС, а средствата са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“.

За бъдещата жилищна сграда се предвиждат мерки за енергийна ефективност, подпорна стена за укрепване на имота с приблизителна дължина 52,25 м и благоустрояване на дворното пространство.

Сградата ще е монолитна, стоманобетонна. Вертикалната планировка предвижда оформяне на стълбища, зелени площи, настилки от тротоарни, каучукови плочи, грапав бетон, усилена настилка и бордюри.

Оферти ще се приемат до 30 март, а ще се отварят на 2 април 2018 г.

Facebook Comments