Тежка катастрофа с ДАФ, водачът е потрошен

Влекач „ДАФ“ се преобърна вчера на разклона за Смилян вчера. Камионът е собственост на частна фирма и управляван от 47-годишен смолянчанин.

На дясна крива при спускане към 14,35 часа влекачът се преобръща се през скат и пада на лявата страна на пътното платно. При катастрофата е ранен водачът, който е транспортиран за преглед в МБАЛ-Смолян. В последствие е транспортиран за лечение в гр. Пловдив с диагноза множество счупени лицеви кости и счупена лява ключица. Взета е кръвна проба за изследване за употреба на алкохол.

Припомняме, че ден по-рано двама младежи се преобърнаха с джип на стръмен участък край Чепеларе. На място загина 26-годишният Славчо Сотиров. Приятелят му Стивън Каров е в тежко състояние със счупен вратен прешлен и е транспортиран за лечение в университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив с опасност за живота.

Между 1 и 3 часа през нощта младежите се качвали по черен път с джип „Сузуки Витара“ в посока параклиса „Св.Петка“ край града. В един момент джипът тръгнал назад. Търкалял се е над 150 метра по склона. Грохотът от търкалянето на джипа случайно бил чут от чепеларец, който се обадил в полицията. Полицаите помогнали за пренасянето на тежко ранения до линейката на „Бърза помощ“.

Местопроизшествията са посетени от дежурни оперативни групи при РУ в Смолян и Чепеларе. Извършени са огледи и са образувани досъдебни производства. Работата по случаите продължава.

Снимка: I see you KAT Смолян

Facebook Comments