Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Топъл обяд от май месец осигуряват за 190 човека в Доспатско  

От началото на месец май 190 социално слаби от община Доспат ще получават топъл обяд чрез разкриването на седем трапезарии – в Доспат, Барутин, Бръщен, Црънча, Любча, Змеица, Касъка. Храната ще се приготвя в детските градини, съобщи секретарят на общината инж. Веселин Калфов.

Проектът е на стойност 262 817,50 лева и за него екипът на кмета Елин Радев е кандидатствал миналата година по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Предвидено е осигуряването на обяд за хора от следните групи: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане”; семейства и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тези доходи и имуществото си.

Разкриването на трапезарии в Община Доспат е заложено и в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги, допълват от местната администрация.

Снимка: Дарикнюз

Facebook Comments