Трети параклис ограбен в Павелско, хванаха крадците

Преди дни полицията в Смолян съобщи за два ограбени параклиса в чепеларското село Павелско. Оказа се, че е обран и трети параклис в същото село.

Жалба от 46-годишен мъж постъпила на 30-ти април, в която той съобщава, че е разбита входната врата на параклис „Свето Богоявление“ в местността „Баня“ – Павелско. Липсвали парите от дарения и продажба на свещи. С точност не е установена стойността на щетата.

Другите два сигнала са от 27-ми април (събота), подадени от 62-годишна жителка на селото, която е отговорник за храмовете.

Тя сигнализирала, че е разбита входната врата на параклис „Света Богородица“, който се намира в гробищен парк на село Павелско. Жената заявила, че липсват парите от дарения и продажба на свещи. При огледа е установено обаче, че е разбита и входната врата на другия параклис „Свети Георги“, като от него също липсват парите от дарения и продажба на свещи.

По трите случая е работил екип от криминалисти и разследващ полицай при РУ-Чепеларе, които са установили, че евентуални извършители на деянията са четирима младежи на възраст между 14 и 17 години, настанени в Дом за деца, лишени от родителски грижи в с.Нареченски бани.

Момчетата са извършвали деянията в различно съучастие, като всеки от тях има и други подобни прояви, съобщават от полицията.

Снимка: Ивайло Мирчев