Трима младежи от Долен загинаха в катастрофа, обявен е траур (обновена)

Трима мъже на 24, 26 и 27 години от златоградското село Долен загинаха при тежка катастрофа. Трагедията е станала снощи след 22 часа. Младите мъже пътували с лек автомобил БМВ от златоградското село Долен към Неделино.

На пътен участък пред бившия военен завод в Неделино водачът на БМВ-то губи контрол над колата, която се завърта и със страничната си част челно се удря в насрещно движещия се микробус „Мерцедес“.

На място умират двама от младежите, а третият издъхва в болницата в Златоград. Шофьорът на микробуса е транспортиран в болницата в Кърджали. Заради трагедията се очаква община Златоград да обяви ден на траур.

„По повод внезапната и нелепа смърт на Борислав Хаджиев, Мартин Караасенов и Огнян Сапунджиев – жители на село Долен, обявявам Ден на траур в Община Златоград. Националният флаг пред всички административни сгради е свален наполовина на носещите тела.
Отменени са всички увеселителни мероприятия. Травмата е жестока! Изказвам своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите при нелепия инцидент, за безвъзвратната загуба на човешки живот. Водачи на МПС, бъдете внимателни и разумни на пътя, на улицата, където и да сте!“, написа в профила си кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Снимки: ОД на МВР – Смолян