Учениците от Търън първи пожарникари в Смолян (обновена)

Отборът на ОУ “Стою Шишков” от Търън е победител в провелото се днес ученическо състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации” на областно и общинско ниво.

На второ място са децата от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян, а на трето – ОУ „Стою Шишков“ – Смолян.
Състезанието се състоя на амфитеатъра в Смолян.

Организатори на днешната надпревара са община Смолян и Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян.

В състезанието участваха девет отбора от девет общини с ученици от 6 до 8 клас, с по четирима състезатели (четвъртия е резерва).

По време на надпреварата бяха проверени придобитите от учениците през основния курс на обучение знания, умения и навици за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Всички отбори получиха специални грамоти за участие, а победителите бяха наградени с медали и купи.

Състезанието се проведе на два етапа. В първата теоретична част учениците решаваха тест с въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ.

Във втория етап под формата на състезателни игри участниците демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита, оказване на медицинска помощ. 

Тази година първенецът на състезанието – отборът на ОУ “Васил Левски” от Златоград ще представи областта в Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, което ще се проведе на 12,13 и 14 юни 2017 г. в Бургас.

Facebook Comments