Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Утре 28 деца от Хитрино идват на пролетен лагер в Смолян

По покана на кмета Николай Мелемов утре (събота) 28 деца от Хитрино идват на пролетен лагер в Смолян. Групата ще бъде придружавана от трима ръководители и едно медицинско лице.

В края на миналата година градоначалникът в знак на съпричастност с пострадалите от експлозията в Хитрино отмени всички коледни и новогодишни тържества. Още тогава той отправи покана до кмета на Хитрино Нуридин Исмаил дечица да гостуват на Смолян през пролетната ваканция, като общината поема всички разходи по пребиванието,  нощувките, храната и развлеченията.

„Надявам се, че ще приемете предложението ми, защото след този стрес и ужас, който са изживели и децата, е добре да се възстановят и да сменят обстановката”, посочи Мелемов в поканата до своя колега.

Децата, които пристигат в Смолян, са на възраст от 8 до 15 години и ще гостуват до 12 април. Те ще бъдат настанени в хотелски комплекс „Смолена” – село Смилян, където ще бъдат вечерите и закуските им.   Имат предвидени обеди и в Смолян.

Община Смолян  е подготвиха богата програма за малките си гости, изживели ужаса на трагедията през декември миналата година.

Те ще посетят планетариума, историческият музей „Стою Шишков”-Смолян, плувния басейн. Организиран им е поход до Каньона на водопадите, посещение на пещерата „Ухловица”, крепостта Калето, Агушевия конак в Могилица. Малчуганите ще имат свободно време и за разходки в Смолян.

На 11 април те ще се срещнат с кмета Мелемов в общината, а на 12 април си отпътуват за Хитрино.

Припомняме, че жители на Смолян се включиха в благотворителни акции, насочени към потърпевшите от трагедията в селото. Малчуганите от детска градина „Зорница” организираха  дарителска акция за приятел от Хитрино „ От дете на дете” и събраха 30 играчки за подарък на децата там.

Над 60 чувала с дрехи, обувки и топли завивки също бяха изпратени  в  Хитрино. Акцията организираха от читалище „Орфееви гори” – кв. Райково , а община Смолян осигури транспорта да стигнат  даренията до пострадалите хора.

Facebook Comments