Започва изграждането на локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, няма да спират трафика  

Започва строителство на локалните платна на второкласния път Пловдив – Асеновград. Проектът се финансира от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е за над 18 млн. лв. Необходимо е шофьорите, които пътуват по второкласния път, да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация. Строителните работи ще се извършват без спиране на трафика.

Второкласният път е основната връзка с летище „Пловдив“ и индустриалния район край Пловдив. По ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. миналата година завърши реконструкцията на 10-километровия участък, с което отсечката се разшири с още едно платно до автомагистрален габарит и жителите от общините Куклен, Асеновград и област Смолян имат бърза транспортна връзка с АМ „Тракия“.

С построяването на локалните платна ще се осигури безопасен и безконфликтен достъп от и до прилежащите имоти в близост до директното трасе на пътя, край което се разрастват търговски и индустриални обекти, се сочи в съобщението на Пътната агенция.

През 2018 г. общините Куклен, Родопи и Асеновград предоставиха на АПИ изготвените идейни проекти за изграждането на локалните платна в участъка от км 14+860 до км 25+150 на път II-86. Те ще бъдат построени от „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора е 18 199 753,63 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е една година. Строителният надзор ще осъществи „Консултантска инженерна група“ ООД. Договорът им е за 154 800 лв. с ДДС.