Златоградска фирма дари предпазни средства на 4-те болници

 

Със съдействието на областния управител Недялко Славов от златоградската фирма „Белотекс-95“ АД осигуриха дарение на предпазни средства за четирите болници в Смолянско, съобщават от областната администрация. 

По волята на дарителя общинските болници в Девин, Мадан и Златоград получиха по 40 броя защитни облекла, по 50 предпазни шлема и по 100 маски за многократна употреба. На областната болница в Смолян бяха предоставени 80 облекла, 100 предпазни шлема и 200 маски.

Славов закара даренията и ги връчи на директорите на лечебните заведения.  Както той, така и ръководителите на лечебните заведения изказват сърдечни благодарности за предоставените лични предпазни средства, така необходими на болничния персонал в борбата с Коронавирус.

„Белотекс-95“ АД – Златоград, е сред първите фирми в страната, които в извънредното положение съумяха да започнат бързо производство на защитни средства, сертифицирани и отговарящи на изискванията към продуктите. Произвеждайки предпазни облекла, шлемове, маски и дезинфектанти с висока степен на защита, дружеството се включи активно в борбата с COVID-19 и допринася за преодоляване на кризата от недостиг на лични предпазни средства и за гражданите, и за лечебните заведения, допълват още от областната управа.