ЗдравеРегиона

По европроект: Болницата в Златоград получи диагностична станция за образни изследвания

Община Златоград закупи PACS сървър и диагностична работна станция за общинската болница „Проф. д-р Асен Шопов“. Чрез модерната технологична придобивка ще се създаде архив на всички образни изследвания, снети от апаратите за диагностика – рентген, скенер и мамограф, съобщи кметът Мирослав Янчев.

Благодарение на нея ще създадат електронни досиета на пациентите, което ще позволи и развитието на телемедицината в района. Чрез уеб базирано приложение завеждащите отделения, както и общопрактикуващите лекари ще имат достъп до образните изследвания. Доставката е по проект, спечелен от община Златоград по българо-гръцката програма Интеррег V-A.

В предходни етапи на проекта „e-Social Health Care” за здравното заведение се закупи мамограф, който впоследствие се дигитализира, кислороден концентратор, кислородни бутилки, оксиметър за пръст, теглилки, болнични легла – обикновени и за интензивна грижа.

Доставена бе и линейка, която да обслужва жителите на общината.

Извърши се вътрешен ремонт на поликлиниката в Златоград, сградите на здравната служба в селата Старцево и Долен.

С модернизирането на техниката в местната болница местната власт цели да се подобри и качеството на здравните услуги, които получават жителите на община Златоград, уточнява градоначалникът.

error: Защитено Съдържание!